Sigurno u prometu 2015

U subotu 30. svibnja u Jajcu u organizaciji Auto moto saveza u Bosni i Hercegovini i Auto moto saveza Republike Srpske  održana su dva natjecanja učenika osnovnih škola u okviru prometno-preventivne i edukativne akcije  „Sigurno u prometu 2015“

Na međužupanijskom natjecanju učenika osnovnih škola sudjelovalo je 11 školaskih ekipa iz 6 županija: Posavske, Zeničko-Dobojske, Šupanije Središnja Bosna, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke, i Hercegovačkonaretvanske županije, koje su bile najbolje na prethodno održanim županijskim natjecanjima.

Poredak na Međužupanijskom natjecanju „Sigurno u prometu 2015“

Školske ekipe:

1. OŠ Vladimira Nazora, Odžak,                               

2. OŠ Dr. Franje Nevistića, Šujca,            

3. OŠ Orašje, Orašje.

Dječaci:                              

1. Velid Hamzić iz Odžaka,

2. Adin Kršić iz Odžaka,

3. Salih Petrović iz Orašja.

Djevojčice:

1. Martina Pačak iz Odžaka,

2. Anela Ćatić iz Odžaka,

3. Luciana Baotić iz Orašja.

Na natjecanju „Sigurno/bezbjedno u prometu/saobraćaju 2015“ na razini Bosne i Hercegovine sudjelovale su 3 prvoplasirane ekipe sa Međužupanijskog natjecanja i 3 prvoplasirane ekipe sa natjecanja u Republici Srpskoj.

Poredak na natjecanju „Sigurno/bezbjedno u prometu/saobraćaju 2015“ na razini Bosne i Hercegovine:

1. OŠ  Vladimira Nazora, Odžak,                              

2. OŠ Novak Pivašević, Čelinac,                

3. OŠ Orašje, Orašje.

Dječaci:                              

1. Adin Kršić iz Odžaka,

2. Velid Hamzić iz Odžaka,

3. Strahinja Kokan iz Čelinca.

Djevojčice:

1. Luciana Baotić iz Orašja,

2. Sara Krsmanović iz Bijeljine,

3. Isidora Gojković iz Čelinca.

U prometno-preventivnoj i edukativnoj akciji „Sigurno/bezbjedno u prometu/saobraćaju 2015“ u školskim, općinskim, županijskim/entitetskim natjecanjima  i natjecanju na razini BiH sudjelovalo je 860 učenika u  65 školskih ekipa iz Federacije BiH i 148 školskih ekipa iz Republike Srpske, a u edukativnom i praktičnom dijelu akcije bilo je uključeno preko 4.000 učenika. Učenici su pokazali zavidnu razinu znanja iz poznavanja prometnih pravila i izvanredne rezultate u praktičnom dijelu upravljanja biciklima.

Temeljni cilj ove prometno preventivne i edukativne akcije, koja se održava već 18 godina,  je osposobiti učenike osnovnih škola za sudjelovanje u cestovnom prometu u ulozi pješaka, vozača bicikla i mopeda i doprinjeti podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa.

  • Galerija slika
JoomShaper