3. Mostarski polumaraton

U subotu 23.3. održati će se 3.Mostarski polumaraton. Tijekom manifestacije, dio gradskih ulica biti će zatvoren u periodu od 9:00-11:30.

Utrka počinje u 9:00 na mostu u Vojnom, a sve ulice sa popisa, otvarati će se kako ih zadnji trkači budu prolazili.

Start utrke je na lijevoj strani mosta „Vojno (Potoci)“ staza ide preko mosta i odvaja se u lijevo prema naselju „Raštani“ desnom stranom rijeke Neretve nastavljajući ravno do ulice „2. Bojne Rudničke“.

Staza nastavlja kroz ulicu „2. Bojnu Rudničku“, te se odvaja u lijevo u „Rudarsku ulicu“. Na križanju „Rudarske ulice“ i ulice „Kralja Tomislava“ (Vrh avenije) staza se odvaja u lijevo te ide ulicom „Kralja Tomislava“ preko „Novog Mosta“ prema naselju „Zalik“ gdje je prije kružnog toka polukružni okret i povratak preko mosta u ulicu „Kralja Tomislava“ nastavljajući ravno do križanja sa „Dubrovačkom ulicom“ gdje se staza odvaja u desno i ide „Dubrovačkom ulicom“ do stambenog naselja „Oaza“ gdje je drugi polukružni okret i povratak na križanje sa ulicom „Kralja Tomislava“ gdje se sad staza odvaja u desno i ide ravno ulicom „Kralja Tomislava“ do križanja sa ulicom „Kralja Zvonimira“ gdje se odvaja u lijevo do „Parka Nobelovaca“ i križanja sa ulicom „Kralja Tvrtka“ te se odvaja u desno do kružnog toga „Rondo“ ispred kojeg ide u lijevo i nastavlja pravo štalištem „Nikole Šubića Zrinjskog“ do „Španjolskog trga“ gdje se ponovno odvaja u desno idući pravo ulicom „Hrvatskih branitelja“ prolazi se kraj gradske vijećnice nastavljajući prema „Bulevaru“.

Bulevarom se nastavlja do južnog izlaza iz grada gdje se na podvožnjaku odvaja u desno i prelazi rijeku Neretvu preko mosta „Hasana Brkića“ nakon čega se nalazi treći polukružni okret i ponovni prelazak mosta nakon čega se odvaja desno idući ulicom „Gojka Vukovića“ (Mahalom) do križanaja sa ulicom „Stari Pazar“ gdje se odvaja u desno prelazeći „Lučki most“ nakon kojeg na križanju ide lijevo u „Titovu ulicu“ i nastavlja ravno do križanja sa ulicom „ Huce Maslića“ gdje se odvaja u lijevo i ide ravno ulazeći desno u ulicu „Braće Fejića“ te se odmah odvaja u lijevo u ulicu „Kresina“ te nastavlja preko rijeke Neretve preko mosta „Bunur“ nakon kojeg se odvaja desno u ulicu „Adema Buća“ i ide ravno do raskržja sa ulicom „Mostarskog Bataljona“ gdje skreće desno i prelazi rijeku Neretvu preko „Most Musala“ nakon kojeg ide lijevo kroz park „Musala“ i dalje ravno ulicom „Lacina“ do križanja sa ulicom „X Hercegovacke brigade“ nakon čega se odvaja lijevo prelazeći Neretvu preko „Carinskog mosta“ nastavljajuci ravno ulicom „Kardinala Stepinca“ do cilja ispred tržnog centra „Mepas Mall“

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/Mostar-Half-marathon-polumaraton-1829840613939751/

 

JoomShaper