Brabus se pozabavio Teslom

Brabus se pozabavio Teslom Model S, a rezultat je iznenađujuće suptilan. Dolaskom električnih automobila u mainstream vode svi se pitamo što će se dogoditi s industrijom modificiranja automobila i kako će u praksi izgledati „nabrijavanje“ strujića. Mogli bismo reći da je Tesla Model S pridobio najviše simpatija javnosti kada je riječ o električnim automobilima, a paleta dostupnih tuning paketa postaje sve šarenija.

Njemačka tunerska kuća Brabus, obično zadužena za modificiranje Mercedesovih i Smartovih automobila, odlučila je sudjelovati u toj igri predstavivši svoj prvi paket za Teslu. Oni koji poznaju Brabusove modele i njihov način rada pomislit će kako je ovaj paket previše suptilan da bi bio njihovo djelo, no to je uistinu slučaj.

Tesla Model S u serijskoj verziji izgleda elegantno i čisto i iskreno mislim da se neki agresivni dodaci karoseriji ne bi dobro uklopili u cijelu sliku automobila s nultom emisijom ispušnih plinova, međutim nisam očekivao da će tako razmišljati i ostatak svijeta. Čini se da su kupci Tesle ipak sofisticiranija ekipa od tradicionalnih vozača Porsche Cayennea, čiji su tuning paketi obično takvi da utječu na probavu svake osobe s imalo stila i ukusa.

Prva promjena koja upada u oči kod mat plave Tesle koja je provela neko vrijeme kod Brabusa su višekračni kotači Monoblock Y ‘Platinum Edition dimenzija 21 inča, novi prednji branik s drugačijim usisnicima za zrak i razdjelnikom od ugljičnih vlakana, oku upadljivi stražnji difuzor i mali spojler na vrhu prtljažnika. Sve redom suptilno, elegantno i pohvalno.

Takva tematika nastavlja se u interijeru velikim dijelom prekrivenom crnom kožom i Alcantarom uz dopadljive plave šavove i druge detalje. Izmijenjen je donji dio središnje konzole, a zanimljivi dodaci su grijani odnosno hlađeni držači za čaše i bežićni punjač za mobitele.

Za kraj, ono što nas sve zanima, a to je pitanje je li se Brabus usudio petljati u elektroniku ovog automobila i njegove već serijski fantastične performanse. Odgovor je ne, za to jednostavno nije bilo potrebe. Model S P90D sa svojih 772 KS u takozvanom Ludicrous načinu rada ubrzava do 100 km/h za 2,8 sekundi, što znači da ova elegantna obiteljska limuzina bez problema može ostaviti brojne Ferrarije i Lamborghinije u retrovizoru.

Naša adresa

Akademika Ivana Zovke 12
88 000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak
08:00 do 15:00
Dežurstva van radnog vremena

00:00 do 24:00

+387 63 753 699

Ako imate bilo kakva pitanja, kontaktirajte nas

Društvene mreže

Pronađite nas na društvenim mrežama